Ciasto pomarańczowe z blendera

Ciasto pomarańczowe z blendera
Pyszności

08.01.2020 12:00, aktual.: 16.08.2020 15:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Już za moment przekonasz się, że przygotowanie perfekcyjnego wypieku nie musi być wcale trudne. Ciasto pomarańczowe z blendera, bo o nim mowa, sprawdzi się w tej roli po prostu doskonale!

Ciasto pomarańczowe przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. olej
  2. 4 szt. jajka
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 1,5 szkl. cukier
  5. 2 szkl. mąka
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...

Obraz

2. ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.

Obraz

3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także