Ciasto pomarańczowe z blendera

Już za moment przekonasz się, że przygotowanie perfekcyjnego wypieku nie musi być wcale trudne. Ciasto pomarańczowe z blendera, bo o nim mowa, sprawdzi się w tej roli po prostu doskonale!

Obrazek
Pyszności

Ciasto pomarańczowe przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. olej
  2. 4 szt. jajka
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 1,5 szkl. cukier
  5. 2 szkl. mąka
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Połącz w blenderze: mąkę, cukier, jajka...

Obrazek

2. ...olej, ekstrakt waniliowy, sól, proszek do pieczenia oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pomarańczę.

Obrazek

3. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Gotowe i przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis