Ciasto Raffaello na biszkoptowym spodzie. Obłędny deser prosto z rajskiej wyspy
Pyszne ciasto Raffaello na delikatnym, puszystym biszkopcie to smak jak z rajskiej wyspy. Specjalna masa kokosowa i biała czekolada to połączenie idealne.
04.07.2023 16:00
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Niebiańsko kokosowe, idealnie słodkie i puszyste jak chmurka — to ciasto to hit w moim domu. Smak kokosa przenosi mnie od razu myślami w podróż na rajską wyspę. Ten deser świetnie sprawdzi się nie tylko na wielkie okazje, ale również luźne podwieczorki z rodziną. Jest tak pyszne, że od razu znika ochota na liczenie kalorii. Raffaello pokocha każdy, kto lubi słodkości- delikatny, puszysty biszkopt i pyszny, lekki jak chmurka krem to przedsionek drzwi do raju.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo
Ciasto Raffaello
Składniki na biszkopt:
- 6 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa kokosowa:
- 500 ml śmietanki 36 proc.,
- 1 śnieżka w proszku,
- 200 g wiórków kokosowych.
Dodatkowo:
- 2 tabliczki białej czekolady.
Sposób przygotowania: