PrzepisCiasto szpinakowo-truskawkowe
Ciasto szpinakowo-truskawkowe
Ciasto szpinakowo-truskawkowe to genialna kombinacja smaków, której nie sposób odmówić. Co więcej, deser pięknie się prezentuje. Po prostu nie można oderwać od niego wzroku ❤️
Pyszności
24.04.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:27
W przygotowaniu ciasta szpinakowego i musu truskawkowego pomógł nam blender marki Philips.
Składniki:
Biszkopt szpinakowy
- 1/2 szkl. cukier
- 5 szt. jajka z podziałem na białka i żółtka
- 180 g świeży szpinak
- 120 ml olej
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 250 g mąka tortowa
Warstwa truskawkowa
- 500 g truskawki
- 1 szt. galaretka truskawkowa
- 4 łyżki cukier
- 1,5 łyżki sok z cytryny
Sposób przygotowania: