Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie niezwykłego ciasta w kratkę z pysznym kremem.
Pyszności
Składniki:
2 szt. biszkopt jasny
2 szt. biszkopt kakaowy
1 szklanka masło miękkie
2 1/2 szklanki cukier puder
3/4 szklanki kakao
1/4 szklanki śmietanka 30%
2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
szczypta sól
Sposób przygotowania:
1. Z każdego biszkoptu wytnij 2 pierścienie - jeden większy, drugi mniejszy oraz 1 okrąg. Następnie ułóż pierścienie i okręgi tak, jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób powstaną 4 biszkopty.
2. Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder i kakao. Następnie dodaj śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy i sól. Kiedy konsystencja będzie kremowa, wyłącz mikser.
3. Nasmaruj biszkopt przygotowanym kremem, a następnie przekładaj kolejnymi biszkoptami. Każdy z nich musi być nasmarowany kremem. Na końcu wierzch ciasta oraz jego boki również nasmaruj kremem.