Ciasto z brzoskwiniami bez pieczenia

Ciasto z brzoskwiniami to nasza najnowsza propozycja na pyszny deser bez pieczenia. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Wymiary formy: 18x27 cm

Składniki:

Spód

  1. 1/3 opakowania herbatniki maślane
  2. 200 g czekolada gorzka roztopiona

Masa jogurtowa

  1. 500 ml śmietanka 30%
  2. 6 łyżek cukier puder
  3. 380 g jogurt grecki
  4. 3 szt. galaretka krystaliczna
  5. 1 puszka brzoskwinie w syropie
  6. 450 ml wrzątek
  7. 100 g czekolada gorzka

Sposób przygotowania:

1. W kąpieli wodnej przygotuj gorzką czekoladę. Następnie rozprowadź ją na spodzie formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż herbatniki, po czym odstaw formę na bok.

Obrazek

2. Czas na jogurtowy miks. W tym celu, przy pomocy miksera, połącz śmietankę i cukier puder. Jako kolejne składniki dodaj jogurt grecki oraz przestudzone galaretki.

Obrazek

3. Podziel mieszankę na 3 miski. Pierwszą część rozlej w formie i wstaw na kilka minut do lodówki.

Obrazek

4. Kiedy masa już stężeje, ułóż kawałki brzoskwiń. I dodaj kolejną warstwę masy, po czym ponownie wstaw do lodówki. Powtórz cały proces jeszcze raz.

Obrazek

5. Gotowe ciasto udekoruj przy pomocy czekolady i brzoskwiń. Gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jest pyszna, maślana i bez glutenu. Doskonała do zapiekania śliwek z cynamonem
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Jesienią zapiekam z nimi ziemniaki do obiadu. Są rewelacyjne do pieczeni w sosie
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Najgorszy i częsty błąd przy grzybach. Będą nadawać się tylko do kosza
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Te cynamonki można jeść bez wyrzutów sumienia. Są pyszne, a cukier nie szybuje po nich w górę
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Mięso jest delikatne, miękkie i nie potrzeba do niego noża
Naleśniki bez jajek. Są miękkie i delikatne, ale się nie rwą
Naleśniki bez jajek. Są miękkie i delikatne, ale się nie rwą
Właśnie zaczął się sezon. W Hiszpani robią z niej przepyszną przekąskę
Właśnie zaczął się sezon. W Hiszpani robią z niej przepyszną przekąskę
Raczej nie zbieramy tego grzyba z zamszowym kapeluszem. Wytrawni grzybiarze wiedzą, że jest rewelacyjny do pierogów
Raczej nie zbieramy tego grzyba z zamszowym kapeluszem. Wytrawni grzybiarze wiedzą, że jest rewelacyjny do pierogów
Z tych grzybów o zabawnej nazwie robię pyszny sos. Inni omijają je w lesie, a to duża strata
Z tych grzybów o zabawnej nazwie robię pyszny sos. Inni omijają je w lesie, a to duża strata
Wieczorem piję ten pyszny napój. Nie mam problemów z zasypianiem i nie wybudzam się w nocy
Wieczorem piję ten pyszny napój. Nie mam problemów z zasypianiem i nie wybudzam się w nocy
Na kanapki robię szybką i zdrową pastę. Mało kto potrafi po smaku odgadnąć główny składnik
Na kanapki robię szybką i zdrową pastę. Mało kto potrafi po smaku odgadnąć główny składnik
Pyszna i chrupiąca surówka z prostym sosem. Ostatnio w weekendy robię tylko taką
Pyszna i chrupiąca surówka z prostym sosem. Ostatnio w weekendy robię tylko taką