Proste i pyszne ciasto z budyniem skradnie serce każdemu, kto chociaż raz je skosztuje. Idealna kombinacja!
Pyszności
Składniki:
1 szt. biszkopt
2 szkl. czekoladowe dropsy
1 szkl. śmietanka 30%
Budyń
1 opakowanie budyń waniliowy
750 ml mleko
3 łyżki cukier
Sposób przygotowania:
1. Połącz składniki na biszkopt i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W upieczonym biszkopcie zrób otwory przy pomocy końcówki drewnianej łyżki.
2. Przelej gotowy budyń do formy i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
3. Przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorącą śmietankę i czekoladowe dropsy. Przelej do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.