PrzepisCiasto z mandarynkami i galaretką
Ciasto z mandarynkami i galaretką
Ciasto z mandarynkami i galaretką to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie sposób mu odmówić, o czym zresztą przekonasz się sama już za moment. Po prostu palce lizać!
Pyszności
02.04.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:13
W przygotowaniu spodu tego pysznego deseru na zimno pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips. Średnica naszej formy ma 20 cm.
Składniki:
- 220 g herbatniki maślane
- 90 g masło roztopione
- 1 szt. galaretka brzoskwiniowa
- 350 ml wrzątek
- 6 szt. mandarynki
- 400 g gęsty jogurt naturalny
- 250 ml śmietanka 30%
- 50 g cukier puder
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 150 ml wrzątek
- 1 szt. galaretka krystaliczna
- 1 puszka mandarynki w syropie
Sposób przygotowania: