Sekrety diety Roberta Lewandowskiego. Nie uwierzysz, co je na śniadanie

Robert Lewandowski znany jest na całym świecie ze swojej świetnej gry w piłkę nożną. Okazuje się, że na jego fantastyczną formę ma wpływ nie tylko sport, ale również specjalna dieta. Dodatkowo w układaniu diety pomaga mu jego żona Anna Lewandowska. Poniżej podajemy więcej szczegółów.

ObrazekCo je Lewandowski - Pyszności; Foto: instagram.com/_rl9 ; Canva.com
Agnieszka

Co je Lewandowski?

Obrazek
Sałatka - Pyszności

The Times dokładnie opisało co je Robert Lewandowski. Okazuje się, że znany piłkarz stosuje tzw. odwróconą dietę. W ustalaniu posiłków pomaga mu jego żona Anna Lewandowska.

Piłkarz zaczyna dzień od pysznego deseru np. brownie. W drugiej kolejności spożywa takie potrawy jak np. ryż lub kasza z rybą, a na końcu lekkie danie w postaci sałatki bądź zupy. Dodatkowo warto podkreślić, że Lewandowski nie popija wody w trakcie jedzenia posiłków.

Poza tym Robert Lewandowski nie spożywa smażonej żywności. W jego jadłospisie nie znajdziemy również produktów bogatych w gluten, czy laktozę. Nie pije on także słodzonych napojów. Zamiast tego w diecie Lewandowskiego obecne są duże ilości takich produktów jak kasza jaglana, czy kasza owsiana.

Co je Robert Lewandowski przed meczem?

Dieta piłkarza nieco się zmienia, gdy w planach ma niedługo odbyć się mecz. Okazuje się, że gdy piłkarz przygotowuje się do meczu, spożywa wówczas duże ilości białka. Natomiast dzień przed rozgrywką piłkarską je m.in. lekki budyń ryżowy. Po zakończeniu meczu - spożywa owoce.

Jakość produktów

Obrazek
Awokado - Pyszności; Foto: Pixabay.com

Warto zaznaczyć, że żywność, która wchodzi w skład jadłospisu piłkarza odznacza się bardzo dobrą jakością. W związku z tym nie ma tam miejsca na produkty przetworzone, czy genetycznie modyfikowane. W wyborze składników pomaga mu oczywiście Anna Lewandowska.

Wiele osób zazdrości sprawności fizycznej popularnego piłkarza. Nawyki żywieniowe Roberta Lewandowskiego nie tylko wpływają pozytywnie na jego zdrowie, ale również na jego pracę. Dzięki temu ma wyjątkowo dużo energii do kolejnych rozgrywek sportowych.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować szare kluski z cebulą i chrupiącym boczkiem krok po kroku. Potrawa świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska