PrzepisŚniadanieCroissant z jajecznym farszem idealny na śniadanie
Croissant z jajecznym farszem idealny na śniadanie
Już za chwilę przekonasz się, że croissant skrywa w sobie ogromny potencjał. Dlatego też czas go wykorzystać w ciekawy sposób. To będzie idealne śniadanie!
Pyszności
Składniki:
4 szt. croissanty
100 g boczek surowy
4 szt. jajka
50 g ser cheddar starty
1 łyżka suszona cebula
3 łyżki śmietana 18%
1/3 szkl. szczypiorek świeży
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż kawałki boczku.
2. W misce połącz ze sobą jajka, śmietanę, sól, pieprz...
3. ...cheddar, suszoną cebulę oraz szczypiorek.
4. Odetnij wierzch croissanta i zrób w nim wgłębienie. Następnie nafaszeruj go jajeczną mieszanką.
5. Przykryj każdego croissanta odciętą końcówką. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza)