PrzepisKolacjaCrostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Crostini cotto z pesto z rukoli
Pyszności

08.06.2021 | aktual.: 09.06.2021 15:07

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. chleb pszenny
  2. 8 łyżek oliwa z oliwek
  3. 6 szt. szynka gotowana plastry
  4. 200 g mozzarella

Pesto z rukoli

  1. 80 g rukola
  2. 25 g orzeszki pini podprażone
  3. 1-2 ząbki czosnek
  4. 100 ml oliwa z oliwek
  5. 1/2 łyżeczki sól morska
  6. 100 g parmezan

Sposób przygotowania:

1. Podziel chleb na kanapki.

Obraz

2. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia i polej oliwą z oliwek. Następnie wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj pesto z rukoli. W tym celu połącz w blenderze: rukolę, parmezan, orzeszki pini, czosnek, sól morską oraz oliwę z oliwek.

Obraz

4. Na podpieczonych kanapkach rozprowadź pesto z rukoli. Po czym dodaj ser oraz szynkę.

Obraz

5. Wstaw kanapki ponowie do piekarnika. Tym razem na 3-4 minuty.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz