WAŻNE
TERAZ

Jest wniosek Bodnara ws. Ziobry. Zostanie doprowadzony przed komisję śledczą?

Cukinia faszerowana mięsem mielonym , pomidorami, papryką i cebulką.

Cukinia to pyszne warzywo, z którego można przyrządzać wiele dań i przekąsek. Oprócz tego jest bardzo zdrowa - niskokaloryczna, lekkostrawna, zawiera wiele cennych witamin i minerałów.

Obrazek
Pyszności

W tym artykule zobaczysz ciekawy pomysł na przyrządzenie cukinii - faszerowana cukinia mięsem mielonym, pomidorami, papryką i cebulką, a wszystko to posypane startym żółtym serem. To bardzo lekkie i smaczne danie.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 500 g mięso mielone
  3. oregano
  4. 1 łyżka olej
  5. 500 g papryka pokrojona w kostkę
  6. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  7. 1 puszka pomidory krojone bez skórki
  8. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  9. czosnek granulowany
  10. 150 g ser żółty starty
  11. sól
  12. pieprz
Sposób przygotowania:
1. Każdą cukinię umyj, przekrój na pół, a następnie wydrąż za pomocą dużej łyżki.
2. Kiedy wydrążysz cukinie, każdą połówkę posyp szczyptą soli.
3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią cebulę.
4. Kiedy cebula się podsmaży, dodaj mięso mielone i przypraw je solą, pieprzem i oregano. Usmaż mięso.
5. Kiedy mięso będzie usmażone, dodaj paprykę, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj. Kiedy farsz się zagotuje, zdejmij patelnię z ognia.
6. Gotowy farsz nałóż do wydrążonych cukinii.
7. Na koniec, wierzch każdej cukinii posyp startym żółtym serem. Przełóż cukinie na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 35 minut.
8. Po 35 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż na talerze. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Jedna z najzdrowszych i najczystszych ryb dostępnych w Polsce. Pyszna, a wciąż mało popularna
Jedna z najzdrowszych i najczystszych ryb dostępnych w Polsce. Pyszna, a wciąż mało popularna
Magda Gessler robi obłędne kotlety rybne. Każdy kęs rozpływa się w ustach
Magda Gessler robi obłędne kotlety rybne. Każdy kęs rozpływa się w ustach
Jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka? Kluczowa jest jedna czynność
Jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka? Kluczowa jest jedna czynność
Na deser zrób kostkę hiszpańską. Warstwowe ciasto pochwali nawet teściowa
Na deser zrób kostkę hiszpańską. Warstwowe ciasto pochwali nawet teściowa
Jajka po turecku z jogurtem. Przepis na pożywne śniadanie
Jajka po turecku z jogurtem. Przepis na pożywne śniadanie
Grillowana kapusta to hit tego lata. Wyjdzie, ale pod jednym warunkiem
Grillowana kapusta to hit tego lata. Wyjdzie, ale pod jednym warunkiem
Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste