Cukiniowe cannelloni

Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1-2 szt cukinia
  2. 1 szt jako
  3. 1 łyżeczka cukier
  4. 50 g świeży szpinak
  5. 500 g passata pomidorowa
  6. 250 g ricotta
  7. 1/3 szkl starty parmezan
  8. 1/3 szkl świeża bazylia
  9. 1 szkl mrożony groszek
  10. 1 łyżeczka pieprz cytrynowy
  11. 2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

3. Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

4. Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek