Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! ?
Pyszności
20.10.2018 | aktual.: 22.10.2018 07:35
Składniki:
1-2 szt cukinia
1 szt jako
1 łyżeczka cukier
50 g świeży szpinak
500 g passata pomidorowa
250 g ricotta
1/3 szkl starty parmezan
1/3 szkl świeża bazylia
1 szkl mrożony groszek
1 łyżeczka pieprz cytrynowy
2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
1. W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.
2. W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.
3. Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).
4. Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).