Cukiniowe cannelloni

Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1-2 szt cukinia
  2. 1 szt jako
  3. 1 łyżeczka cukier
  4. 50 g świeży szpinak
  5. 500 g passata pomidorowa
  6. 250 g ricotta
  7. 1/3 szkl starty parmezan
  8. 1/3 szkl świeża bazylia
  9. 1 szkl mrożony groszek
  10. 1 łyżeczka pieprz cytrynowy
  11. 2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

3. Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

4. Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej