Cukiniowe szaszłyki w innym wydaniu

Cukiniowe szaszłyki w innym wydaniu to jest to! Wystarczy, że raz je przygotujesz, a Twoi bliscy będą się o nie upominać. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia
  2. 40 g bułka tarta
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1/4 szkl. natka pietruszki
  7. kilka plastrów szynka
  8. 100 g ser w kawałku
  9. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, mozzarellę, czosnek w proszku, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel cukinię na cienkie plastry.

Obrazek

3. Na każdym plastrze rozprowadź mieszankę z miski. Dodaj również plastry szynki i kawałki żółtego sera. Teraz zwiń w rulon.

Obrazek

4. Na koniec nabij po trzy kawałki na patyczek.

Obrazek

5. Gotowe szaszłyki ułóż w formie do pieczenia. Następnie posmaruj je oliwą z oliwek i posyp mozzarellą. Teraz wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu