Tuż przed samymi świętami przychodzimy z ostatnim wielkanocnym przepisem. Oto pyszna, a zarazem błyskawiczna babka cytrynowa, w której zakochacie się od pierwszego kęsa ?
Pyszności
Składniki:
5 szt. jajka
1 szkl. cukier
1 szkl. olej
1 szkl. mąka przesiana
1 szkl. kisiel cytrynowy bez cukru
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą 5 jajek i cukier. Zmiksuj składniki i po chwili zacznij dodawać stopniowo olej.
2. W misce połącz ze sobą przesianą mąkę, kisiel cytrynowy i proszek do pieczenia.
3. Przesyp sypkie produkty do mieszanki z jajek, cukru oraz oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
4. Przelej powstałą mieszankę do formy na babkę. Piecz przyszłą babkę przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
5. Gotową babkę możesz udekorować przy pomocy cukru pudru.