Cytrynowa rolada bezowa z migdałami skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji ?
Pyszności
Składniki:
Beza
5 szt. białka
275 g cukier puder
60 g płatki migdałów
Masa
400 ml śmietanka 30%
4 łyżki krem cytrynowy
4 łyżki cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Ubij białka z cukrem pudrem.
2. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
3. W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
4. Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.