Genialny przepis na czebureki z mięsem

No to przyszedł czas na czebureki w wykonaniu Pyszności. W naszym daniu nie mogło zabraknąć mięsnych kęsków. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Ciasto

  1. 150 ml woda
  2. 1 łyżka masło
  3. 2 szkl. mąka pszenna
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 łyżka spirytus

Farsz mięsny

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 250 g mielone mięso wieprzowe
  5. 1 szt. cebula
  6. 1/2 szkl. maślanka
  7. 1 łyżka majeranek

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą wodę, sól oraz masło. Po zagotowaniu zdejmij garnek z palnika i zacznij dodawać stopniowo pół szklanki mąki.

Obrazek

2. Mieszaj intensywnie do połączenia wszystkich składników. Odstaw do ostudzenia.

Obrazek

3. W misce połącz ze sobą mięso mielone, maślankę, cebulę, majeranek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Ponownie zajmij się ciastem. W tym celu na blacie umieść resztę mąki, wcześniej przygotowaną mieszankę, jajko i spirytus. Wyrób ciasto, po czym owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

5. Rozwałkuj ciasto na grubość 1-2 milimetry. Wytnij koła i umieść na nich mięsną mieszankę. Złóż na pół i przy pomocy widelca zrób falbankę.

Obrazek

6. Smaż na rozgrzanym oleju.

Obrazek

7. Gotowe czebureki możesz podać m.in. ze śmietaną. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W tym roku połowa pierników poszła na bransoletki. Dzieciaki będą skakać z radości
W tym roku połowa pierników poszła na bransoletki. Dzieciaki będą skakać z radości
Biorę z kuchennej szafki i skrapiam ponacinanego karpia. Dzięki temu ości "znikają" podczas smażenia
Biorę z kuchennej szafki i skrapiam ponacinanego karpia. Dzięki temu ości "znikają" podczas smażenia
Kiedy dodać miód do kutii? Wiele osób popełnia błąd, przez co wychodzi mdła
Kiedy dodać miód do kutii? Wiele osób popełnia błąd, przez co wychodzi mdła
Po tę rybę sięgam częściej niż po karpia. Smaczna i łatwo usuwa się z niej ości
Po tę rybę sięgam częściej niż po karpia. Smaczna i łatwo usuwa się z niej ości
Wrzucam do śledzi po kaszubsku. Nie ma lepszej wigilijnej przekąski
Wrzucam do śledzi po kaszubsku. Nie ma lepszej wigilijnej przekąski
Na Boże Narodzenie co roku piekę szynkę w chlebie. Zawsze znika pierwsza ze stołu
Na Boże Narodzenie co roku piekę szynkę w chlebie. Zawsze znika pierwsza ze stołu
Takie grzyby mogą zepsuć potrawy wigilijne. Uważaj przy kupowaniu
Takie grzyby mogą zepsuć potrawy wigilijne. Uważaj przy kupowaniu
Do sałatki śledziowej dodaję jeden owoc. Jest nieziemsko smaczna
Do sałatki śledziowej dodaję jeden owoc. Jest nieziemsko smaczna
Po spróbowaniu nie zachwycają smakiem. Super jedzenie dla seniorów wystarczy dobrze podać
Po spróbowaniu nie zachwycają smakiem. Super jedzenie dla seniorów wystarczy dobrze podać
Na święta kup konkurencję dla kapusty kiszonej. Wspomaga trawienie, a porcja to tylko 30 kalorii
Na święta kup konkurencję dla kapusty kiszonej. Wspomaga trawienie, a porcja to tylko 30 kalorii
Najlepsza mąka do panierowania karpia. Większość Polaków co roku popełnia błąd
Najlepsza mąka do panierowania karpia. Większość Polaków co roku popełnia błąd
Niech chcesz truć swojej rodziny? Tych ryb nie stawiaj na świątecznym stole
Niech chcesz truć swojej rodziny? Tych ryb nie stawiaj na świątecznym stole
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟