Czekoladowa babka z malinami z blendera

Czekoladowa babka z malinami z blendera to ekspresowy przepis na pyszny wypiek. Mega prosta w przygotowaniu i obłędna w smaku jednocześnie!

Czekoladowa babka z malinami z blendera
Pyszności

02.04.2021 | aktual.: 13.04.2021 15:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Naszą babkę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 250 ml mleko
  2. 1 3/4 szkl. cukier
  3. 3/4 szkl. kakao
  4. 3/4 szkl. jogurt grecki
  5. 2 szkl. mąka
  6. 1/2 szkl. olej
  7. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  8. 250 ml ciepła woda
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  11. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w mikserze: mleka, jogurtu greckiego, oleju, cukru i ekstraktu waniliowego.

Obraz

2. Po chwili dodaj do urządzenia: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną oraz ciepłą wodę.

Obraz

3. Połowę powstałej mieszanki przelej do formy na babkę.

Obraz

4. Teraz dodaj maliny, po czym zalej je pozostałą mieszanką z blendera. Tak przygotowaną babkę piecz w piekarniku przez 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe danie udekoruj lukrem. Smacznego!

Obraz