Czekoladowe ciasteczka z pianką

Słodkości to nasza wielka słabość, z której nie potrafimy zrezygnować :) Jeśli macie podobnie, z pewnością spodoba się Wam nasza dzisiejsza propozycja - pyszne czekoladowe ciasteczka z pianką!

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 350 g gorzka czekolada
  2. 3/4 szkl. masło roztopione
  3. 1 opakowanie pianki cukrowe
  4. 2 szkl. mąka
  5. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 1/4 łyżeczki sól
  7. 1/4 szkl. kakao
  8. 1 szkl. brązowy cukier
  9. 3 szt. jajka
  10. 15 ml ekstrakt waniliowy
  11. 1,5 tabliczki czekolada
Sposób przygotowania:

1. Roztop czekoladę w wodnej kąpieli. Dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. W kolejnej misce zrób mieszankę z brązowego cukru, jajek oraz ekstraktu waniliowego. Połącz składniki przy pomocy miksera.

Obrazek

4. Jako kolejny składnik dodaj czekoladową mieszankę i ponownie użyj miksera.

Obrazek

5. Na samym końcu dodaj mieszankę z kakao i wymieszaj. Powstały miks włóż do lodówki na 1-2 godz.

Obrazek

6. Po tym czasie uformuj małe kulki i ułóż je w formie do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, 10 minut). Wyciąg blachę i dodaj na wierzch kostki czekolady i pianki. Ponownie włóż ciastka do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, 4 minuty).

Obrazek

7. I to wszystko :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej