Czekoladowe muffinki z cukinią

Czekoladowe muffinki z cukinią to genialna kombinacja, której nie potrafimy odmówić. Totalnie zawróciła nam w głowach! Palce lizać 😍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2,5 szkl. mąka migdałowa
  2. 3 łyżki ciemne kakao
  3. 1/2 szt. cukinia
  4. 50 g gorzka czekolada
  5. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  6. 1 łyżeczka cynamon
  7. 1/2 szkl. cukier kokosowy
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1 szt. jajko
  10. 1/3 szkl. mleko
  11. 1/2 szkl. olej kokosowy
  12. 2 łyżki ekstrakt z wanili

Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą: jajko, olej kokosowy, mleko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie dodaj: mąkę migdałową, cukier kokosowy, ciemne kakao...

Obrazek

3. ...sól, cynamon, sodę oczyszczoną i cukinię.

Obrazek

4. Na koniec dodaj gorzką czekoladę.

Obrazek

5. Przełóż mieszankę do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Dietetyk wskazał jako jedno z najzdrowszych dań. W PRL-u babcie gotowały co chwilę
Najlepsza temperatura do pieczenia schabu. Wychodzi soczysty i miękki za każdym razem
Najlepsza temperatura do pieczenia schabu. Wychodzi soczysty i miękki za każdym razem
Tak przechowywali suszone grzyby przed wojną. Nie namakały, a pleśń i robaki trzymały się z daleka
Tak przechowywali suszone grzyby przed wojną. Nie namakały, a pleśń i robaki trzymały się z daleka
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Takie kotlety podaj na Wszystkich Świętych. Goście oniemieją z zachwytu
Takie kotlety podaj na Wszystkich Świętych. Goście oniemieją z zachwytu
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia