Czekoladowy sernik

Wraz z niedzielą przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny deser, który przygotujecie bez większych problemów. I coś nam mówi, że genialny czekoladowy sernik już na stałe zagości w Waszych domach :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 10 szt. ciastka Oreo rozkruszone
  2. 30 g masło roztopione
  3. 250 g serek śmietankowy
  4. 4 łyżki Nutella
  5. 200 ml słodka śmietanka 30%
  6. 1 łyżka cukier puder
  7. 3 łyżki migdały prażone
  8. 6 szt. maliny
Sposób przygotowania:

1. Skruszone ciastka oreo połącz z roztopionym masłem. Powstałą mieszankę przełóż do szklanki i dociśnij do dna za pomocą łyżeczki.

Obrazek

2. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy i nutellę.

Obrazek

3. Osobno ubij śmietankę z cukrem pudrem. Następnie dodaj 80% powstałego produktu do czekoladowej mieszanki i połącz delikatnie przy pomocy szpatułki. Resztę odłóż do lodówki.

Obrazek

4. Przełóż serowy krem do szklanki.

Obrazek

5. Desery przykryj folią spożywczą. Chłodź je przez min. 2 godziny.

Obrazek

6. Sernik na zimno udekoruj pozostałą częścią bitej śmietany. Posyp prażonymi migdałami i malinami.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇