7 pysznych pomysłów na dania z kiełkami. Dodają wiosennego smaku każdej potrawie!

Wiosna zdecydowanie kojarzy nam się z kiełkami. A jest ich całe bogactwo: rzodkiewka, brokuł, fasola mung. Mamy dla Ciebie kilka inspiracji na pyszne potrawy, w których możesz wykorzystać chrupiące kiełki.

Obrazek
Ewa

#1 Pasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny

Pasty kanapkowe nigdy się mi nie znudzą. To super opcja na pyszne i zdrowe śniadanie. Pasta jajeczna z tostami i kiełkami lucerny jest banalnie prosta w przygotowaniu i obłędnie pyszna ;)

Obrazek

#2 Fishburger

Pyszna kanapka z dorszem, która idealnie sprawdzi się w roli piątkowego obiadu!

Obrazek

#3 Spring rolls z hummusem

Kolorowa przekąska, wypchana po brzegi chrupiącymi warzywami- pyszne i zdrowe!

Obrazek

#4 Burger Jaglanex

OBłędnie pyszny burger z kaszy jaglanej. Wypchany po brzegi fantastycznymi dodatkami- tego przepisu nie możesz pominąć!

Obrazek

#5 Pad-thai

Po kiełki możesz sięgnąć również w czasie kuchennych eksperymentów. Są nieodzownym składnikiem pysznego pad thaia. Z łatwością przygotujesz go w domu.

Obrazek

#6 Inspirowane proziakami Sebiaki

Nasz Seba zainspirował się proziakami i stworzył pyszne danie w zdrowej wersji. Jeśli jeszcze nie jadłeś- koniecznie nadrób!

Obrazek

#7 Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka to świetne rozwiązanie, gdy marzy Ci się pyszna i lekka kolacja. Kiełki pasują tam idealnie!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej