PrzepisDanuta Martyniuk robi zdrowy kisiel. Działanie odczuła na własnej skórze po tym, jak schudła

Danuta Martyniuk robi zdrowy kisiel. Działanie odczuła na własnej skórze po tym, jak schudła

Danuta Martyniuk (screen z Pytanie na Śniadanie, Adobe)
Danuta Martyniuk (screen z Pytanie na Śniadanie, Adobe)
30.07.2023 10:33, aktualizacja: 30.07.2023 12:06

Czy wiecie, że kisiel może pozytywnie wpłynąć na proces pozbywania się zbędnych kilogramów? Brzmi to nieco abstrakcyjnie, ale faktycznie możemy dołączyć ten produkt do naszego dietetycznego menu. Ten pomysł popiera Danuta Martyniuk, która sama przygotowuje kisiel z siemienia lnianego.

Żona króla disco polo, Zenka Martyniuka, ostatnio bardzo się zmieniła. Schudła 15 kilogramów i szczegółami swojej metamorfozy podzieliła się w programie "Pytanie na Śniadanie".

Danuta Martyniuk zajada się zdrowym kisielem

Jak sama przyznała, największą motywacją do przemiany były nienawistne komentarze internautów. Użytkownicy portali społecznościowych twierdzili, że przy sławnym mężu wygląda jak mało atrakcyjna i gruba kura domowa. Kobieta powiedziała "dość" i postanowiła całkowicie zmienić swoje życie. Przeszła na dietę, dzięki której zrzuciła aż 15 kg.

Danuta Martyniuk nie je ziemniaków i ogranicza spożycie masła. Ostatni posiłek spożywa o godzinie 18:00. Zazwyczaj jest to kanapka z chudą wędliną. Rano zjada kisiel przygotowany z siemienia lnianego. Wspomaga on pracę jelit oraz łagodzi dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poprawia też samopoczucie.

Dziennie powinniśmy spożywać 1-2 łyżeczki siemienia lnianego. Najlepszym pomysłem będzie wymieszanie go z wodą, jednak nie wiele osób lubi taką przekąskę. Możemy również przygotować zdrowy kisiel, który wzbogacimy ulubionymi owocami.

Siemię lniane (Pixbay)
Siemię lniane (Pixbay)

Jak zrobić kisiel, który będzie bombą witaminową?

Potrzebujemy:

  • Szklanki wody,
  • 3 łyżeczek siemienia lnianego,
  • szklanki owoców (możemy wybrać jakiekolwiek, byleby nam smakowały),
  • miód.

Przyrządzenie kisielu zajmie nam dosłownie 15 minut. Wodę wlej do garnka i dodaj do niej siemię lniane. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Całość gotuj przez kwadrans. W czasie, gdy kisiel będzie lekko prykał przygotuj owoce. Podsmaż je na patelni z odrobiną miodu. Zmienią się one w papkę, dzięki której będzie można dodać je do pozostałych składników.

Mus owocowy dodaj do ugotowanego siemienia lnianego. Rób to powoli, żeby nie powstawały gluty. Wszystko wymieszaj ze sobą. Poczekaj, aż przestygnie. Teraz możesz zajadać się kisielem, jaki codziennie przygotowuje Danuta Martyniuk. Spożywaj go regularnie i ciesz się wspaniałymi efektami.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także