Danuta Martyniuk robi zdrowy kisiel. Działanie odczuła na własnej skórze po tym, jak schudła

Czy wiecie, że kisiel może pozytywnie wpłynąć na proces pozbywania się zbędnych kilogramów? Brzmi to nieco abstrakcyjnie, ale faktycznie możemy dołączyć ten produkt do naszego dietetycznego menu. Ten pomysł popiera Danuta Martyniuk, która sama przygotowuje kisiel z siemienia lnianego.

ObrazekDanuta Martyniuk (screen z Pytanie na Śniadanie, Adobe)
Paulina Hermann

Żona króla disco polo, Zenka Martyniuka, ostatnio bardzo się zmieniła. Schudła 15 kilogramów i szczegółami swojej metamorfozy podzieliła się w programie "Pytanie na Śniadanie".

Danuta Martyniuk zajada się zdrowym kisielem

Jak sama przyznała, największą motywacją do przemiany były nienawistne komentarze internautów. Użytkownicy portali społecznościowych twierdzili, że przy sławnym mężu wygląda jak mało atrakcyjna i gruba kura domowa. Kobieta powiedziała "dość" i postanowiła całkowicie zmienić swoje życie. Przeszła na dietę, dzięki której zrzuciła aż 15 kg.

Danuta Martyniuk nie je ziemniaków i ogranicza spożycie masła. Ostatni posiłek spożywa o godzinie 18:00. Zazwyczaj jest to kanapka z chudą wędliną. Rano zjada kisiel przygotowany z siemienia lnianego. Wspomaga on pracę jelit oraz łagodzi dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poprawia też samopoczucie.

Dziennie powinniśmy spożywać 1-2 łyżeczki siemienia lnianego. Najlepszym pomysłem będzie wymieszanie go z wodą, jednak nie wiele osób lubi taką przekąskę. Możemy również przygotować zdrowy kisiel, który wzbogacimy ulubionymi owocami.

Obrazek
Siemię lniane (Pixbay)

Jak zrobić kisiel, który będzie bombą witaminową?

Potrzebujemy:

  • Szklanki wody,
  • 3 łyżeczek siemienia lnianego,
  • szklanki owoców (możemy wybrać jakiekolwiek, byleby nam smakowały),
  • miód.

Przyrządzenie kisielu zajmie nam dosłownie 15 minut. Wodę wlej do garnka i dodaj do niej siemię lniane. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Całość gotuj przez kwadrans. W czasie, gdy kisiel będzie lekko prykał przygotuj owoce. Podsmaż je na patelni z odrobiną miodu. Zmienią się one w papkę, dzięki której będzie można dodać je do pozostałych składników.

Mus owocowy dodaj do ugotowanego siemienia lnianego. Rób to powoli, żeby nie powstawały gluty. Wszystko wymieszaj ze sobą. Poczekaj, aż przestygnie. Teraz możesz zajadać się kisielem, jaki codziennie przygotowuje Danuta Martyniuk. Spożywaj go regularnie i ciesz się wspaniałymi efektami.

Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni