Danuta Martyniuk schudła ponad 15 kg. Wyznała, że wykluczyła z diety tylko trzy produkty

Tę spektakularną przemianę na pewno zauważył każdy. Pozostaje więc jedynie pytanie: jak schudła Danuta Martyniuk? Żona najsłynniejszego piosenkarza disco-polo zdradziła tę tajemnicę. Wyjawiła również, co skłoniło ją do wzięcia się za siebie. 

ObrazekJak schudła Danuta Martyniuk? - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Świat Gwiazd

Ten artykuł można by zacząć od słynnego disco-polowego cytatu króla estrady Zenona Martyniuka:

"jak do tego doszło? Nie wiem", gdyby nie to, że my akurat wiemy, jak schudła Danuta Martyniuk. Kobieta wyjawiła ten sekret podczas swojego występu w "Pytaniu na śniadanie". 17 zgubionych kilogramów nie zniknęło ot tak: do metamorfozy potrzeba była odpowiednia dieta, ruch, trochę zabiegów i nieco... internetowego hejtu.

Obrazek
Jak schudła Danuta Martyniuk? - Pyszności; foto: Canva

Wszystko zaczęło się od zgryźliwości internautów

Jak w "Pytaniu na śniadanie" przyznała żona piosenkarza, powodem, dla którego postanowiła zrzucić nieco nadprogramowych kilogramów, były złośliwe komentarze, jakie czytała w internecie. Niektóre opinie były wyjątkowo bolesne, na przykład takie, które porównywały tuszę Danuty Maryniuk do mamy jej męża.

Ujawniwszy swoją motywację, Danuta Martyniuk przygotowała na wizji kilka dań, które uwielbia zarówno ona, jak i jej mąż, Zenek. Tym sposobem widzowie śniadaniówki poznali przepisy kobiety na dietetyczną owsiankę, barszcz ukraiński i ponoć najbardziej uwielbiane przez gwiazdę disco-polo zrazy. W międzyczasie Danuta Martyniuk opowiedziała o tym, co musiała zrobić, żeby tyle schudnąć.

Jak schudła Danuta Martyniuk?

Obrazek
Jak schudła Danuta Martyniuk? - Pyszności; foto: Canva

Żeby osiągnąć tak imponujący rezultat, Danuta Martyniuk musiała się pożegnać z częścią uwielbianych do tej pory produktów. Zrezygnowała między innymi z jedzenia ziemniaków (o tym, czy rzeczywiście są takie kaloryczne, przeczytasz tutaj), słodyczy, zup i śmietany. Zanim sięgnie po pierwszą kawę, zjada kisiel z siemienia lnianego. Na śniadanie serwuje sobie owsiankę ze zdrowymi dodatkami, a na obiad — mięso i warzywa. Ostatni posiłek stanowi kanapka z chudą wędliną i jest spożywany nie później niż o 17-18. Ponadto zmniejszyła porcje o połowę, a zamiast tego piła dużo wody.

Jednocześnie Danuta Martyniuk szczerze przyznała, że poza dietą i regularnymi ćwiczeniami, korzysta jeszcze z zabiegów wyszczuplających.

Zobacz jeszcze ten przepis na faszerowaną główkę kapusty z sosem pomidorowym i pulpetami. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis