Magda Gessler otworzyła swój sklep internetowy. Ceny w nim zdecydowanie zwalają z nóg

W czasie kryzysu restauracje szukają nowych pomysłów, żeby przyciągnąć do siebie klientów. Jednym z nich jest sprzedawanie dań wekowanych w słoikach. Tym tropem poszła też Magda Gessler.

Obrazek
Ewa

Delikatesy "U Fukiera" to jeden z nowych pomysłów Magdy Gessler

Restauracja "U Fukiera" to jedno z najstarszych miejsc należących do Magdy Gessler. Spróbować można tam tradycyjnych, polskich dań z najlepszych składników. Mimo że ceny w restauracji są dość wysokie, to nie brakuje chętnych na ich spróbowanie, a stoliki niejednokrotnie trzeba było rezerwować z dużym wyprzedzeniem.

Jedną z "odnóg" restauracji są "Delikatesy u Fukiera", w których można kupić dania obiadowe, wędliny, przetwory i sery.

https://www.facebook.com/fukier/photos/pcb.3494539497266223/3494539273932912/

To jeden ze sposobów radzenia sobie z kryzysem

Panująca pandemia to ogromne wyzwanie dla branży gastronomicznej. Brak możliwości zjedzenia posiłku na miejscu znacząco wpłynął na dochody wielu restauracji. Spora część miejsc musiała się zamknąć, inne ledwie wychodzą na zero. Kreatywność zdecydowanie pomaga w przetrwaniu trudnego czasu.

Przygotowana przez Magdę Gessler oferta umożliwia podbój całej Polski. Potrawy z delikatesów można zamówić na ich stronie z wysyłką w dowolny region. Termin wysyłki to 3 dni, a realizowany jest od poniedziałku do czwartku.

Ceny są po prostu zabójcze

Ile kosztuje taka przyjemność?

Słoik gołąbków (900 ml) to 60 zł. Taką samą cenę trzeba zapłacić za pulpety cielęce, bigos i gulasz.
Jeśli zamarzy Ci się prawdziwie ostra musztarda, to musisz wyciągnąć 15 zł za słoiczek o pojemności 235 ml. A jeśli masz ochotę na kozi ser, to przygotuj się na wydatek ok. 45-49 zł za... 250 g.

Obrazek

Możesz kupić również domowe przetwory

Okazuje się, że spiżarnia naszych babć i mam to prawdziwa kopalnia złota. Za słoik marynowanej papryki od Magdy Gessler trzeba zapłacić 19 zł (550 ml). Słoik kiszonych ogórków to prawie 20 zł, podobnie jak kapusta kiszona.

Obrazek

W najczęściej kupowanych produktach znajdziesz też wędliny

Mimo wysokich cen znajduje się wiele amatorów flaków (50 zł), czerwonego barszczu (45 zł) czy pasztetu (75 zł za foremkę 500g).
Oprócz tego możesz kupić robione przez restaurację wędliny, np. balerony i kiełbasę.

Obrazek

Wysoka cena to wysoka jakość?

Ceny okazują się być naprawdę zabójcze. Jednak razem z nimi idzie jakość i krótki, prosty skład wszystkich produktów. Niestety, to trochę kosztuje.
Pamiętajmy jednak, że jedną ze składowych ostatecznej wartości jest również nazwisko i wyrobiona marka. Nazwisko Gessler zdecydowanie potrafi wyciągnąć nam więcej z portfela.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser