Deser jabłkowy na zimno

Deser jabłkowy na zimno to gotowa receptura na szybki, smaczny i prosty w przygotowaniu deser dla całej rodziny. To będzie prawdziwy hit!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Mieszanka z jabłkami

  1. 3 szt. jabłka
  2. 1,5 łyżeczki cynamon
  3. 80 ml woda
  4. 1,5 łyżki masło
  5. 1/4 szkl. cukier brązowy

Pozostałe składniki

  1. 150 ml śmietanka 30%
  2. 150 g serek mascarpone
  3. 4 łyżki cukier puder
  4. 1 szkl. granola
  5. 1 szkl. herbatniki maślane pokruszone

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą masło, jabłka, wodę, cukier brązowy i cynamon.

Obrazek

2. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

3. Ubij śmietankę z cukrem pudrem i mascarpone.

Obrazek

4. Umieść w pucharku w następującej kolejności: pokruszone herbatniki, mieszankę z mascarpone, granolę, jabłka i ponownie granolę.

Obrazek

5. I deser jest już gotowy!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach