Deser kawowy Dalgona Coffee

Deser kawowy Dalgona Coffee podbija Internet. Nic więc dziwnego, że postanowiliśmy przygotować swoją własną wersję kultowego przysmaku. Ty również możesz to zrobić i to już teraz ?

Obrazek
Pyszności

Przepis nie jest skomplikowany. A wszystkie składniki na pewno masz w domu ? Nic tylko zabierać się do pracy! W przygotowaniu idealnej mieszanki pomógł nam  blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. kawa rozpuszczalna
  2. 1/2 szkl. cukier
  3. 1/3 szkl. woda ciepła
  4. 400 ml mleko

Sposób przygotowania:

1. Połącz w blenderze rozpuszczalną kawę, cukier i wodę. Dzięki temu urządzeniu uzyskasz idealną konsystencję w mgnieniu oka!

Obrazek

2. Wypełnij szklankę do połowy mlekiem. Następnie umieść na wierzchu mieszankę z blendera.

Obrazek

3. I to wszystko! Pyszny deser kawowy jest już gotowy ❤️

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą