Deser Kinder Country w słoiku bez pieczenia. Nie potrzebujesz miksera ani długiego chłodzenia

Deser w słoiku Kinder country to szybki sposób na zaspokojenie ochoty na słodycze. Zobacz, jak łatwo go wykonać!

Obrazek
Ewa

Szybki deser bez pieczenia

Na pewno zdarzyło Ci się nie raz, że naszła Cię ochota na coś słodkiego, a szafka z przysmakami świeciła pustkami. Dziś mamy proste rozwiązanie tego problemu: szybki i smaczny deser z pszenicą i jogurtem. Przygotujesz go bez pieczenia i na dodatek w zdrowej wersji. To idealne połączenie tego, co pyszne z tym, co jest zdrowe. Podaliśmy go w słoiku, dzięki czemu prezentuje się znakomicie. Połączenie jogurtu z czekoladową i chrupiącą pszenicą pokochasz od pierwszej łyżeczki.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Deser Kinder Country bez pieczenia

Składniki:

        
  • 500 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 1 łyżka kakao
  • Garść orzechów
  • 12 łyżek pszenicy ekspandowanej
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Jogurt naturalny podziel na dwie miski. Do jednej porcji dodaj kakao, drugą zaś wymieszaj z mlekiem w proszku.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Na dno niedużego słoiczka wsyp pszenicę ekspandowaną. Zamiennie możesz użyć popularnych płatków Kangus. Następnie wyłóż warstwę jogurtu z kakao.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Kolejna warstwa to orzeszki ziemne. Możesz użyć zarówno klasycznych, jak i delikatnie solonych. Dodaj jeszcze pszenicę ekspandowaną i wyłóż jasną warstwę z jogurtem naturalnym i mlekiem w proszku. Polej całość rozpuszczoną gorzką czekoladą i udekoruj pszenicą.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Tak przygotowany deser możesz zjeść od razu lub schłodzić go w lodówce, aby pszenica nieco zmiękła. Świetnie sprawdzi się zarówno na drugie śniadanie, jak i pyszny deser. Lekki, pyszny i pozbawiony zbędnego dodatku cukru.

Smacznego!

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Ciasto nie opadnie
Najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Ciasto nie opadnie
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Tak należy przechowywać i odgrzewać kotlety. Będą smakowały jak prosto z patelni
Tak należy przechowywać i odgrzewać kotlety. Będą smakowały jak prosto z patelni
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Na deser przygotowuję to proste ciasto. Na wierzch dorzucam słodkie morele
Na deser przygotowuję to proste ciasto. Na wierzch dorzucam słodkie morele
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟