Deser Kinder Country w słoiku bez pieczenia. Nie potrzebujesz miksera ani długiego chłodzenia

Deser w słoiku Kinder country to szybki sposób na zaspokojenie ochoty na słodycze. Zobacz, jak łatwo go wykonać!

Obrazek
Ewa

Szybki deser bez pieczenia

Na pewno zdarzyło Ci się nie raz, że naszła Cię ochota na coś słodkiego, a szafka z przysmakami świeciła pustkami. Dziś mamy proste rozwiązanie tego problemu: szybki i smaczny deser z pszenicą i jogurtem. Przygotujesz go bez pieczenia i na dodatek w zdrowej wersji. To idealne połączenie tego, co pyszne z tym, co jest zdrowe. Podaliśmy go w słoiku, dzięki czemu prezentuje się znakomicie. Połączenie jogurtu z czekoladową i chrupiącą pszenicą pokochasz od pierwszej łyżeczki.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Deser Kinder Country bez pieczenia

Składniki:

        
  • 500 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 1 łyżka kakao
  • Garść orzechów
  • 12 łyżek pszenicy ekspandowanej
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Jogurt naturalny podziel na dwie miski. Do jednej porcji dodaj kakao, drugą zaś wymieszaj z mlekiem w proszku.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Na dno niedużego słoiczka wsyp pszenicę ekspandowaną. Zamiennie możesz użyć popularnych płatków Kangus. Następnie wyłóż warstwę jogurtu z kakao.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Kolejna warstwa to orzeszki ziemne. Możesz użyć zarówno klasycznych, jak i delikatnie solonych. Dodaj jeszcze pszenicę ekspandowaną i wyłóż jasną warstwę z jogurtem naturalnym i mlekiem w proszku. Polej całość rozpuszczoną gorzką czekoladą i udekoruj pszenicą.

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Tak przygotowany deser możesz zjeść od razu lub schłodzić go w lodówce, aby pszenica nieco zmiękła. Świetnie sprawdzi się zarówno na drugie śniadanie, jak i pyszny deser. Lekki, pyszny i pozbawiony zbędnego dodatku cukru.

Smacznego!

Deser Kinder Country- Pyszności
Deser Kinder Country- Pyszności

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie