Deser z biszkoptami, bananem, budyniem i bitą śmietaną

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z biszkoptami, bananem, budyniem i bitą śmietaną.

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 12 szt. biszkopty podłużne, namoczone w mleku
  2. 600 ml mleko
  3. 40 g cukier
  4. 1 opakowanie budyń
  5. 1 szt. banan
  6. bita śmietana w sprayu
  7. szczypta kakao w proszku do posypania
Sposób przygotowania:

1. Ułóż namoczone w mleku na folii spożywczej tak, jak na poniższym zdjęciu. Następnie przykryj je folią spożywczą i włóż do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

2. W garnku pogrzej mleko, a następnie dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Do miseczki wsyp opakowaniu budyniu i dodaj do niego trochę mieszanki z garnka tak, aby proszek się rozpuścił. Następnie wlej budyń do garnka i podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zgęstnieje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

Obrazek

3. Ostudzony budyń przełóż na biszkopty i rozsmaruj. Dodaj banana, a następnie, chwytając za folię, zwiń w rulon. Włóż do lodówki na godzinę.

Obrazek

4. Po godzinie odwiń folię spożywczą i pokrój rulon w mniejsze kawałki. Każdy kawałek polej z wierzchu bitą śmietaną i posyp kakao. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach