PrzepisDeseryDeser z biszkoptami, bananem, budyniem i bitą śmietaną
Deser z biszkoptami, bananem, budyniem i bitą śmietaną
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z biszkoptami, bananem, budyniem i bitą śmietaną.
Pyszności
01.06.2017 | aktual.: 01.06.2017 14:34
Składniki:
12 szt. biszkopty podłużne, namoczone w mleku
600 ml mleko
40 g cukier
1 opakowanie budyń
1 szt. banan
bita śmietana w sprayu
szczypta kakao w proszku do posypania
Sposób przygotowania:
1. Ułóż namoczone w mleku na folii spożywczej tak, jak na poniższym zdjęciu. Następnie przykryj je folią spożywczą i włóż do lodówki na 4 godziny.
2. W garnku pogrzej mleko, a następnie dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Do miseczki wsyp opakowaniu budyniu i dodaj do niego trochę mieszanki z garnka tak, aby proszek się rozpuścił. Następnie wlej budyń do garnka i podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zgęstnieje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
3. Ostudzony budyń przełóż na biszkopty i rozsmaruj. Dodaj banana, a następnie, chwytając za folię, zwiń w rulon. Włóż do lodówki na godzinę.
4. Po godzinie odwiń folię spożywczą i pokrój rulon w mniejsze kawałki. Każdy kawałek polej z wierzchu bitą śmietaną i posyp kakao. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.