PrzepisDeseryPyszny deser z borówek i ciasta francuskiego

Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego

Pyszny deser z borówek i ciasta francuskiego
Pyszności

01.06.2017 19:48, aktual.: 10.06.2017 11:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z borówek i ciasta francuskiego.

Składniki:

  1. 2 szklanki borówki umyte
  2. 1/3 szklanki cukier puder
  3. 1 szt. jajko rozmieszane
  4. 1/3 łyżeczki sól
  5. 1 łyżeczka sok z cytryny
  6. 4 łyżeczki skrobia kukurydziana
  7. 240 g serek śmietankowy
  8. 2 łyżki cukier puder
  9. szczypta gałka muszkatołowa
  10. 1 szt. żółtko
  11. 1 szt. okrąg z ciasta francuskiego
Sposób przygotowania:

1. W miseczce wymieszaj ze sobą borówki, 1/3 szklanki cukru pudru, sól, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą.

Obraz

2. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, 2 łyżki cukru pudru, gałkę muszkatołową i żółtko.

Obraz

3. Środek ciasta francuskiego nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym. Wyłóż borówki, a boki ciasta zagnij do środka. Borówki nasmaruj mieszanką z serkiem śmietankowym, a boki ciasta jajkiem. Następnie posyp cukrem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

4. Po 20 minutach wyjmij gotowy deser z piekarnika. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także