Doda pokazała, jak robi majonez. Dodaje składnik, który wszystkich dziwi

W naturze Doroty Rabczewskiej leży robienie rzeczy wbrew ogólnie przyjętym zasadom. Nawet majonez Dody jest inny niż wszystkie; pokazała to podczas swojego ostatniego występu w śniadaniówce. Składniki, które do tego sosu dodaje piosenkarka, są... wyjątkowe.

Obrazekmajonez Dody - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook; konto: Doda

 Dody nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta osobowość medialna, piosenkarka, producentka i skandalistka, mimo swojej niezwykle już długiej aktywności w show-biznesie, pozostaje jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy w Polsce. Czy majonez Dody podąży tą samą drogą?

Podczas ostatnich odwiedzin w "Pytaniu na śniadanie", celebrytka ujawniła, że majonez to dla niej sos wyjątkowy i nie mogłaby się bez niego obyć.

Ja kocham majonez. Uważam, że jest to coś, co potrafi rozchmurzyć każdy dzień

- czytamy cytat z występu Dody w śniadaniówce na portalu kuchnia.fakt.pl

Jednak dopiero później okazało się, że piosenkarka nie tylko potrafi przygotować majonez samodzielnie, ale również dodaje do niego niecodzienne składniki. Jakie? Zobacz przepis i się przekonaj!

Obrazek
majonez Dody - Pyszności; foto: Canva

Majonez Dody

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 limonka
  • świeża kolendra
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka rozbij i ostrożnie oddziel żółtka od białek. Będziesz używał tylko tych pierwszych. Z białek możesz natomiast przygotować na przykład bezę, na którą doskonały przepis znajdziesz tutaj. 

Teraz do żółtek dodaj łyżeczkę musztardy,olej sezamowy i wyciśnięty z limonki sok. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aż osiągną jednolitą konsystencję. Kiedy tak się stanie, zacznij dodawać olej; stopniowo, cały czas mieszając.

Następnie dopraw majonez solą i pieprzem oraz dodaj do niego drobno posiekaną kolendrę. Raz jeszcze wymieszaj i gotowe!

Obrazek
majonez Dody - Pyszności; foto: Canva

Majonez Dody na Wielkanoc?

Być może już niedługo będziesz miał doskonałą okazję do przetestowania majonezu Dody. Zbliżająca się Wielkanoc, jak nic innego, kojarzy nam się przecież z jajkami z kleksem majonezu i odrobiną szczypiorku.

Kto wie? Może majonez Dody sprawi, że te świąteczne dania staną się nagle... jeszcze lepsze? My postanowiliśmy to sprawdzić!

Obejrzyj też ten filmik z przepisem na duszoną karkówkę z cebulą w sosie własnym. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie

Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?