Doda pokazała, jak robi majonez. Dodaje składnik, który wszystkich dziwi

W naturze Doroty Rabczewskiej leży robienie rzeczy wbrew ogólnie przyjętym zasadom. Nawet majonez Dody jest inny niż wszystkie; pokazała to podczas swojego ostatniego występu w śniadaniówce. Składniki, które do tego sosu dodaje piosenkarka, są... wyjątkowe.

Obrazekmajonez Dody - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook; konto: Doda

 Dody nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta osobowość medialna, piosenkarka, producentka i skandalistka, mimo swojej niezwykle już długiej aktywności w show-biznesie, pozostaje jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy w Polsce. Czy majonez Dody podąży tą samą drogą?

Podczas ostatnich odwiedzin w "Pytaniu na śniadanie", celebrytka ujawniła, że majonez to dla niej sos wyjątkowy i nie mogłaby się bez niego obyć.

Ja kocham majonez. Uważam, że jest to coś, co potrafi rozchmurzyć każdy dzień

- czytamy cytat z występu Dody w śniadaniówce na portalu kuchnia.fakt.pl

Jednak dopiero później okazało się, że piosenkarka nie tylko potrafi przygotować majonez samodzielnie, ale również dodaje do niego niecodzienne składniki. Jakie? Zobacz przepis i się przekonaj!

Obrazek
majonez Dody - Pyszności; foto: Canva

Majonez Dody

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 limonka
  • świeża kolendra
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka rozbij i ostrożnie oddziel żółtka od białek. Będziesz używał tylko tych pierwszych. Z białek możesz natomiast przygotować na przykład bezę, na którą doskonały przepis znajdziesz tutaj. 

Teraz do żółtek dodaj łyżeczkę musztardy,olej sezamowy i wyciśnięty z limonki sok. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aż osiągną jednolitą konsystencję. Kiedy tak się stanie, zacznij dodawać olej; stopniowo, cały czas mieszając.

Następnie dopraw majonez solą i pieprzem oraz dodaj do niego drobno posiekaną kolendrę. Raz jeszcze wymieszaj i gotowe!

Obrazek
majonez Dody - Pyszności; foto: Canva

Majonez Dody na Wielkanoc?

Być może już niedługo będziesz miał doskonałą okazję do przetestowania majonezu Dody. Zbliżająca się Wielkanoc, jak nic innego, kojarzy nam się przecież z jajkami z kleksem majonezu i odrobiną szczypiorku.

Kto wie? Może majonez Dody sprawi, że te świąteczne dania staną się nagle... jeszcze lepsze? My postanowiliśmy to sprawdzić!

Obejrzyj też ten filmik z przepisem na duszoną karkówkę z cebulą w sosie własnym. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie