PrzepisDeseryDomowe lody Ekipy
Domowe lody Ekipy
Na punkcie lodów Ekipy oszalała cała Polska. Dlatego też postanowiliśmy przygotować ich domową wersję. Wszyscy nasi bliscy pokochali je od pierwszego kęsa.
Pyszności
06.05.2021 | aktual.: 07.05.2021 09:25
Do przygotowania sorbetów użyliśmy blendera próżniowego marki Philips.
Składniki:
Sorbet truskawkowy
- 500 g mrożone truskawki
- 1/4 szkl. cukier
- 1/4 szkl. sok z cytryny
Sorbet cytrynowy
- 8-10 kostek zamrożony sok z cytryny
- kilka listów świeża mięta
- 1/4 szkl. cukier
Polewa
- 500 g lukier plastyczny
- 3-4 łyżki strzelająca posypka
- kilka kropel aromat o smaku gumy balonowej
Sposób przygotowania: