Pyszności
06.05.2021 17:00, aktual.: 07.05.2021 09:25
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Na punkcie lodów Ekipy oszalała cała Polska. Dlatego też postanowiliśmy przygotować ich domową wersję. Wszyscy nasi bliscy pokochali je od pierwszego kęsa.
Do przygotowania sorbetów użyliśmy blendera próżniowego marki Philips.
Składniki:
Sorbet truskawkowy
- 500 g mrożone truskawki
- 1/4 szkl. cukier
- 1/4 szkl. sok z cytryny
Sorbet cytrynowy
- 8-10 kostek zamrożony sok z cytryny
- kilka listów świeża mięta
- 1/4 szkl. cukier
Polewa
- 500 g lukier plastyczny
- 3-4 łyżki strzelająca posypka
- kilka kropel aromat o smaku gumy balonowej
Sposób przygotowania: