Domowe lody jogurtowe

Dziś pokażemy Ci, jak w prosty i szybki sposób przygotować pyszne lody jogurtowe. I to na 3 sposoby. Będzie więc z czego wybierać! Tego po prostu nie możesz przegapić 😉

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu idealnych lodów pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Smak matcha

  1. 400 g jogurt grecki
  2. 130 g serek śmietankowy
  3. 1/4 szkl. syrop miętowy
  4. 3 łyżki matcha

Smak truskawkowy

  1. 400 g jogurt grecki
  2. 130 g serek śmietankowy
  3. 200 g truskawki
  4. 1/3 szkl. miód wielokwiatowy
  5. 2 łyżki ekstrakt waniliowy
  6. 100 g ricotta

Smak czekoladowy

  1. 400 g jogurt grecki
  2. 2 szt. banany
  3. 3 łyżki ciemne kakao
  4. 80 g ciastka kakaowe

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować lody truskawkowe, połącz w blenderze: truskawki, jogurt grecki, serek śmietankowy, ricottę, miód wielokwiatowy oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Przelej mieszankę do pojemnika i wstaw do zamrażarki na całą noc.

Obrazek

3. Czas na wersję w zielonym kolorze. Tym razem zblednuj ze sobą: limonkę, jogurt grecki, serek śmietankowy, matchę i syrop miętowy. Gotową mieszankę przelej do pojemnika i wstaw do zamrażarki na całą noc.

Obrazek

4. I na koniec lody czekoladowe. Aby je przygotować umieść w blenderze: jogurt grecki, banany, ciemne kakao i ciastka kakaowe. Podobnie jak w przypadku innych smaków, mroź lody przez całą noc.

Obrazek

5. Gotowe lody udekoruj według uznania i to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem