Najpyszniejszy i najwspanialszy sposób na ochłodzenie się w ciepłe i gorące dni, jaki znam.

Za oknami możemy cieszyć się już niemalże letnią pogodą. Z czasem dni staną się jednak dużo bardziej ciepłe i gorące. Istnieje kilka sposobów na ochłodzenie się. Dzisiaj pokażę ci ten, który w moim odczuciu jest najpyszniejszy i najwspanialszy!

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę zobaczysz przepis na domowe lody podawane z szampanem! Nie ma nic lepszego niż smaczne lody, nie mówiąc już o chłodnym szampanie... Przepis jest bardzo prosty i przyjemny, za to efekt wręcz olśniewający.

Składniki:

  1. 115 g truskawki pokrojone w kostkę
  2. 115 g ananas pokrojony w kostkę
  3. 115 ml piwo imbirowe
  4. 1 szt. limonka pokrojona w kliny
  5. 1 butelka szampan schłodzony
  6. 6 szt. patyczki do lodów
  7. 6 szt. szklanki
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż truskawki i ananasa. Rozgnieć je za pomocą moździerza.
2. Następnie dodaj do owoców piwo imbirowe i wszystko dobrze wymieszaj.
3. Do każdej szklanki włóż po jednym klinie limonki.
4. Rozlej mieszankę owocową do szklanek. Do każdej z nich włóż po jednym patyczku. Włóż szklanki do zamrażarki na 8 godzin.
5. Po 8 godzinach wyjmij szklanki z zamrażarki. W celu wyciągnięcia lodów ze szklanek, delikatnie okręć patyczek i wyjmij gotowego loda.
6. Rozlej szampan do 6 szklanek i do każdej z nich włóż po jednym lodzie.
7. Miłej degustacji!

Wybrane dla Ciebie

Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów
Rzadko trafia na nasze talerze, bo się jej boimy. Wolna od antybiotyków i hormonów