Najpyszniejszy i najwspanialszy sposób na ochłodzenie się w ciepłe i gorące dni, jaki znam.

Za oknami możemy cieszyć się już niemalże letnią pogodą. Z czasem dni staną się jednak dużo bardziej ciepłe i gorące. Istnieje kilka sposobów na ochłodzenie się. Dzisiaj pokażę ci ten, który w moim odczuciu jest najpyszniejszy i najwspanialszy!

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę zobaczysz przepis na domowe lody podawane z szampanem! Nie ma nic lepszego niż smaczne lody, nie mówiąc już o chłodnym szampanie... Przepis jest bardzo prosty i przyjemny, za to efekt wręcz olśniewający.

Składniki:

  1. 115 g truskawki pokrojone w kostkę
  2. 115 g ananas pokrojony w kostkę
  3. 115 ml piwo imbirowe
  4. 1 szt. limonka pokrojona w kliny
  5. 1 butelka szampan schłodzony
  6. 6 szt. patyczki do lodów
  7. 6 szt. szklanki
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż truskawki i ananasa. Rozgnieć je za pomocą moździerza.
2. Następnie dodaj do owoców piwo imbirowe i wszystko dobrze wymieszaj.
3. Do każdej szklanki włóż po jednym klinie limonki.
4. Rozlej mieszankę owocową do szklanek. Do każdej z nich włóż po jednym patyczku. Włóż szklanki do zamrażarki na 8 godzin.
5. Po 8 godzinach wyjmij szklanki z zamrażarki. W celu wyciągnięcia lodów ze szklanek, delikatnie okręć patyczek i wyjmij gotowego loda.
6. Rozlej szampan do 6 szklanek i do każdej z nich włóż po jednym lodzie.
7. Miłej degustacji!
Wybrane dla Ciebie
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Smakuje jak w restauracji
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇