PrzepisDomowe sushi z foremki do lodu w 3 odsłonach
Domowe sushi z foremki do lodu w 3 odsłonach
Domowe sushi jest już w zasięgu ręki, a wszystko to dzięki naszemu przepisowi. Co więcej, przygotujesz je w foremce do lodu. Będzie się działo!
Pyszności
03.08.2019 | aktual.: 12.04.2023 09:35
Składniki:
1 smak - proporcje na 18 sztuk
- 2 szt. liście alg morskich nori
- 100 g łosoś wędzony
- 1 szt. ogórek szklarniowy
- 20 g wasabi
3 smak - proporcje na 18 sztuk
- 2 szt. liście alg morskich nori
- 100 g paluszki krabowe
- 1 szt. mango
- 1 szt. awokado
- sos Sriracha Mayo
Ryż - proporcje na 18 sztuk
- 200 g ryż do sushi
- 2 łyżki ocet ryżowy
- 1 łyżeczka cukier
- 1 łyżeczka sól
2 smak - proporcje na 18 sztuk
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 2 g wodorosty wakame
- 100 g krewetki koktajlowe
- 1 łyżka płatki chili
Sposób przygotowania: