WAŻNE
TERAZ

Obajtek i Dworczyk bez immunitetów. Jest decyzja PE

Domowy chleb z szynką i serem

Domowy chleb z szynką i serem to prawdziwy strzał w 10! Za jednym zamachem masz pieczywo własnej roboty i gotowe kanapki do szkoły, czy do pracy. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 375 g mąka
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 25 g masło roztopione
  4. 30 g cukier
  5. 1 łyżeczka drożdże instant
  6. 250 ml mleko
  7. 7 plastrów ser
  8. 9 plastrów szynka
  9. 1 szt. jajko
  10. mak do posypania

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mąkę, cukier i drożdże.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj sól i mleko. Zacznij wyrabiać ciasto.

Obrazek

3. Po chwili dodaj roztopione masło i połącz z ciastem. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę.

Obrazek

4. Rozwałkuj ciasto drożdżowe i umieść na nim plastry sera oraz szynkę.

Obrazek

5. Zwiń w rulon.

Obrazek

6. Przełóż do formy do pieczenia, rozsmaruj na wierzchu roztrzepane jajko i dodaj mak. Po czym wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka