PrzepisFitZapiekany dorsz po śródziemnomorsku

Zapiekany dorsz po śródziemnomorsku

Rybce w takim wydaniu nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji, dlatego nie zwlekaj i zapoznaj się z całym przepisem!

Zapiekany dorsz po śródziemnomorsku
Pyszności

15.12.2018 | aktual.: 15.12.2018 17:15

Składniki:

  1. 4 szt. filet z dorsza przekrojony na pół
  2. 500 g pomidorki koktajlowe
  3. 3 szt. ząbek czosnku
  4. 1/2 szkl. oliwki zielone
  5. 2 łyżeczki oregano
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. kilkanaście kropel sok z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą oliwę z oliwek, pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku i oliwki zielone.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i ułóż na patelni dorsza.

Obraz

3. Następnie skrop cytryną, solą i pieprzem.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie