Zalała Raffaello mlekiem i całość zmiksowała uzyskując jednolitą konsystencję. Idealne na wieczór!

Nadchodzi lato, a w związku z tą gorącą porą roku ma się ochotę na domówki i wszelkiego typu imprezy ze znajomymi. Zamiast oferować im zwykłe piwa lub inne nieskomplikowane napoje wyskokowe, zawsze możesz skorzystać z przepisu, dzięki któremu stworzysz kokosowe cudo! Najważniejszym składnikiem w tym drinku jest Raffaello - tak , dobrze czytasz! Kilka procent alkoholu jeszcze żadnemu dorosłemu nie zaszkodziło, prawda?

Obrazek
Frania

Składniki:

- Raffaello (15 sztuk)

- 300 ml mleka

- 70 g cukru

- 250 g śmietany

- 200 ml wódki

Pamiętaj jednak, aby nie przetrzymywać likieru w lodówce. Jego skład na to nie pozwala, ale z drugiej strony, możesz być pewien, że ten drink będzie tak pyszny, ze nic Ci nie zostanie!

Wydostań je z opakowania i wrzuć do miski.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Będzie pasować do drinka!
Obrazek
Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇