PrzepisObiadDrobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią

Drobiowa rolada z cukinią i kozim serem to idealna kombinacja smakowa, której nie sposób powiedzieć nie. Ślinka cieknie od samego patrzenia, o czym za moment się przekonacie 🥰

Drobiowa rolada z cukinią
Pyszności

14.09.2021 | aktual.: 15.09.2021 10:29

Cukinię do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 6 szt. szynka parmeńska plastry
  3. 1 szt. cukinia
  4. 150 g ser kozi
  5. 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 łyżeczka czosnek

Sposób przygotowania:

1. Podziel piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie rozbij każdy element tłuczkiem.

Obraz

2. Zoodluj cukinię i wymieszaj ją z solą.

Cukinia - Pyszności
Cukinia - Pyszności

3. Rozłóż na blacie folię spożywczą. Bezpośrednio na niej umieść plastry szynki parmeńskiej, po czym ułóż na wierzchu rozbite kawałki kurczaka.

Obraz

4. Dopraw mięso przy pomocy soli, czosnku i pieprzu. Na wierzchu umieść zoodlowaną cukinię.

Obraz

5. Na środku ułóż kozi ser i zwiń w roladę.

Obraz

6. Tak przygotowaną roladę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie