Drobiowe roladki z szynką parmeńską i fasolką szparagową

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim w najbliższy weekend. Tego nie możecie przegapić :)

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 12 szt. fasolka szparagowa zielona
  5. 60 g mozzarella starta
  6. 3 łyżki masło
  7. 200-300 ml bulion warzywny
  8. 1 lampka białe wino wytrawne opcjonalnie
  9. 70 g szpinak
  10. 6 szt. pomidory suszone w oleju
Sposób przygotowania:

1. Roztłucz przy pomocy tłuczka piersi z kurczaka. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

2. Na każdym kawałku ułóż po plastrze szynki parmeńskiej i trzy fasolki szparagowe (wcześniej ugotowana).

Obrazek

3. Na samym końcu dodaj żółty ser i zwiń mięso w ruloniki. Przełóż na rozgrzaną patelnię. Smaż do chwili, aż mięso z każdej strony nabierze złotego koloru. Co jakiś czas dorzuć na patelnię masło.

Obrazek

4. Zacznij dodawać stopniowo bulion warzywny i gotuj pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie możesz dodać lampkę wina.

Obrazek

5. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory w oleju i ponownie gotuj pod przykryciem przez 5 minut.

Obrazek

6. Gotowe roladki możesz podać z ziemniakami i żółtą fasolką szparagową.

Obrazek
Fasolka szparagowa - Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza