Dwukolorowa zupa krem

Dwukolorowa zupa krem skradnie serce największego niejadka. Skąd to wiemy? W naszych domach zrobiła prawdziwą furorę i często gości na naszych stołach!

Obrazek
Pyszności

Pyszne danie przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

Zupa krem zielona

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 450 g groszek
  4. 1,5 l bulion warzywny
  5. 1 szt. cytryna
  6. 1 garść świeża mięta
  7. 1 łyżka sól

Zupa krem pomarańczowy

  1. 450 g marchewka
  2. 1,5 l bulion warzywny
  3. 1 szt. pomarańcza
  4. 1 łyżka sól
  5. 2 łyżki masło
  6. 1 szt. szalotka
  7. 3 cm świeży imbir

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszy krem, połącz na palniku cebulę, zielony groszek oraz bulion warzywny. Gotuj przez 20 minut.

Obrazek

2. Teraz czas na drugą zupę krem. Tym razem połącz na palniku: cebulę szalotkę, świeży imbir, marchewkę i bulion warzywny. Gotuj 20 minut.

Obrazek

3. Gotową mieszankę z zielonym groszkiem przelej do blendera. Następnie dodaj cytrynę, sól i świeżą miętę. Zmiksuj na aksamitny krem.

Obrazek

4. To samo zrób z marchewkową mieszanką. Wlej do blendera, po czym dodaj pomarańczę i sól. Zmiksuj na gładki krem.

Obrazek

5. Obie zupy wlej do jednej miski.

Obrazek

6. I to wszystko! Smacznego.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie