Awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem

Awokado to bardzo zdrowy owoc, który w ostatnim czasie zyskał ogromną popularność. Ma wiele cennych witamin i składników odżywczych oraz zapobiega wielu chorobom. Oprócz tego można przyrządzać z niego wiele smakowitości.

Obrazek
Pyszności

Dzisiaj chciałabym pokazać ci przepis na awokado faszerowane wędzonym łososiem, jajkiem i koperkiem. Jest bardzo smaczne, a na dodatek zdrowe! Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz.

Składniki:

  1. 2 szt. awokado
  2. 120 g wędzony łosoś pokrojony w kostkę
  3. 4 szt. jajka
  4. sól
  5. pieprz
  6. koperek posiekany
Sposób przygotowania:
1. Umyj awokado i przekrój je na pół. Wyjmij pestki i za pomocą łyżeczki delikatnie wydrąż środek każdej połówki.
2. Do każdej połówki nałóż po 30 g wędzonego łososia oraz wbij po jednym jajku. Dopraw solą i pieprzem, a następnie przełóż awokado na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 16 minut.
3. Po 16 minutach wyjmij awokado z piekarnika. Każdą połówkę posyp z wierzchu posiekanym koperkiem.
4. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀