PrzepisPrzekąskiFaszerowane bagietki

Faszerowane bagietki

Faszerowane bagietki
Frania

04.12.2017 17:00, aktual.: 05.12.2017 11:27

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś prezentujemy Wam kolejną propozycję na podanie bagietki :) Pyszna przekąska już na Was czeka!

Składniki:

  1. 3 szt. bagietki
  2. 500 g serek śmietankowy
  3. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany
  4. 200 g cheddar
  5. 200 g mozzarella
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 30 plastrów boczek
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, szczypiorek, cheddar, mozzarellę oraz przyprawy: ser i pieprz.

Obraz

2. Każdą bagietkę podziel na pół i usuń środek.

Obraz

3. Każdą część bagietki nafaszeruj wcześniej przygotowanym farszem i złóż w jedną część.

Obraz

4. Każdą bułkę owiń przy pomocy plastrów boczku.

Obraz

5. Piecz bagietki przez 20 minut w rozgrzanym do 190°Celsjusza piekarniku.

Obraz

6. I pyszna bagietka jest już gotowa!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także