PrzepisPrzekąskiFaszerowane grzyby

Faszerowane grzyby

Faszerowane grzyby
Pyszności

24.04.2018 17:00, aktual.: 24.04.2018 20:50

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dawno nie było u nas faszerowanych grzybów, dlatego dziś nadrobimy zaległości :) Oto genialny przepis, którego po prostu nie możecie przegapić!

Składniki:

  1. 100 g boczek w plastrach
  2. 1 szt. cebula posiekana w kostkę
  3. 1/2 szt. papryka zielona
  4. 200 g serek śmietankowy
  5. 50 g gorgonzola
  6. 3 szt. pieczarki portobello
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 20 g mozzarella
  10. 1 szt. natka pietruszki
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą boczek w plastrach, cebulę oraz zieloną paprykę.

Obraz

2. W misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy i gorgonzolę. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.

Obraz

3. Oczyść pieczarki. Po czym dopraw je solą i pieprzem.

Obraz

4. Nafaszeruj pieczarki przygotowaną mieszanką i posyp żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także