Dawno nie było u nas faszerowanych grzybów, dlatego dziś nadrobimy zaległości :) Oto genialny przepis, którego po prostu nie możecie przegapić!
Pyszności
Składniki:
100 g boczek w plastrach
1 szt. cebula posiekana w kostkę
1/2 szt. papryka zielona
200 g serek śmietankowy
50 g gorgonzola
3 szt. pieczarki portobello
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
20 g mozzarella
1 szt. natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Na patelni połącz ze sobą boczek w plastrach, cebulę oraz zieloną paprykę.
2. W misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy i gorgonzolę. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę.
3. Oczyść pieczarki. Po czym dopraw je solą i pieprzem.
4. Nafaszeruj pieczarki przygotowaną mieszanką i posyp żółtym serem oraz posiekaną natką pietruszki. Następnie piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku.