PrzepisFaszerowane grzyby na bogato

Faszerowane grzyby na bogato

Uwielbiamy grzyby, dlatego często goszczą w naszej kuchni. Dziś postanowiliśmy podać je na bogato z pysznym farszem. Po prostu palce lizać!

Faszerowane grzyby na bogato
Pyszności

12.07.2020 | aktual.: 14.07.2020 15:30

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 7 szt. pieczarki portobello
  2. 400 g mielone wołowe
  3. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  4. 1/3 szkl. bułka tarta
  5. 1 szt. jajko
  6. 220 g ricotta
  7. 1/3 szkl. sos pomidorowy
  8. 1/2 szkl. mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnego farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Oczyść grzyby.

Obraz

3. W każdym kapeluszu umieść mięsny farsz, ricottę, sos pomidorowy i mozzarellę.

Obraz

4. Gotowe grzyby umieść w formie do pieczenia. Następnie piecz je w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz