Uwielbiamy grzyby, dlatego często goszczą w naszej kuchni. Dziś postanowiliśmy podać je na bogato z pysznym farszem. Po prostu palce lizać!
Pyszności
Składniki:
7 szt. pieczarki portobello
400 g mielone wołowe
1/4 szkl. pietruszka posiekana
1/3 szkl. bułka tarta
1 szt. jajko
220 g ricotta
1/3 szkl. sos pomidorowy
1/2 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnego farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
2. Oczyść grzyby.
3. W każdym kapeluszu umieść mięsny farsz, ricottę, sos pomidorowy i mozzarellę.
4. Gotowe grzyby umieść w formie do pieczenia. Następnie piecz je w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).