Tym razem przychodzę z pomysłem na pyszne przekąski na ciepło, które z pewnością Wam posmakują. Tego nie możecie przegapić ?
Pyszności
04.05.2018 | aktual.: 04.05.2018 18:54
Składniki:
100 g boczek w plastrach
1 szt. cebula
100 ml masło czosnkowe
4 plastry ser żółty
1/3 szkl. ketchup
2 ząbki czosnek
200 g wołowina mielona
400 ml pomidory w puszce
80 ml czerwone wino
1 łyżka przecier pomidorowy
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
4 szt. bułki do hot dogów
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i czosnek.
2. Następnie dodaj wołowinę, pomidory w puszcze...
3. ... czerwone wino, przecier pomidorowy, sól oraz pieprz.
4. Odetnij wierzch bułek do hot dogów. Usuń środek i rozsmaruj wewnątrz masło czosnkowe. Dodaj plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza, czas - 5-10 minut).
5. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę, a na wierzchu ułóż żółty ser. Ponownie wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
6. Dodaj ketchup i odcięte wcześniej kawałki bułki. Smacznego!