WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Pieczone pieczarki, faszerowane świeżą mozzarellą i pomidorami - szybka i smaczna przekąska.

W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pyszne pieczone pieczarki, faszerowane świeżym serem mozzarella i pomidorami. Przygotowanie takiego dania zajmie ci dosłownie chwilkę, a efekt jest naprawdę wspaniały.

Obrazek
Pyszności

Takie faszerowane pieczarki wspaniale sprawdzają się jako przekąska lub jako przystawka.

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 10 szt. pieczarki
  2. 80 ml oliwa z oliwek
  3. 2 ząbki czosnek wycisnięty
  4. 5 szt. pomidorki koktajlowe
  5. 10 kulek ser mozzarella
  6. 2 szczypty sól
  7. 2 szczypty pieprz
  8. 2 szczypty bazylia
Sposób przygotowania:
1. Umyj pieczarki i za pomocą noża, poodcinaj ich nóżki. Poukładaj pieczarki na blaszce do pieczenia.
2. Do miseczki wlej oliwę z oliwek, a następnie dodaj do niej czosnek i pomieszaj. Za pomocą pędzelka nasmaruj pieczarki miksturą z obydwóch stron.
3. Do każdej pieczarki włóż po jednej połówce pomidorka koktajlowego oraz po jednej mini kulce sera mozzarella.
4. Przypraw pieczarki solą, pieprzem i bazylią. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 8 minut.
5. Po 8 minutach wyjmij gotowe danie.
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser