Pieczona pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą

Masz ochotę na pyszne i nietypowe danie z kurczakiem, ale kompletnie nie masz na nie pomysłu? Nie przejmuj się, ponieważ znajdujesz się w idealnym miejscu i właśnie go znalazłeś.

Obrazek
Pyszności

Dzisiaj chciałabym pokazać ci super sposób na kurczaka - pierś z kurczaka faszerowana sosem marinara, salami i mozzarellą. Ze względu na dodatki, to danie przypomina pizzę!

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. sól
  3. pieprz
  4. zioła prowansalskie
  5. 100 g sos marinara
  6. 6 plastrów salami
  7. 120 g mozzarella starta
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstała kieszonka.
2. Środek każdej piersi z kurczaka posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. (ilość przypraw według twojego własnego uznania)
3. Do każdej kieszonki nałóż po jeden czubatej łyżce sosu marinara, po trzech plastrach salami i po ok. 30 g startej mozzarelli. Następnie zamknij kieszonkę i delikatnie ją przygnieć.
4. Wierzch każdej piersi z kurczaka ponownie posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie każdą z nich nasmaruj czubatą łyżką sosu marinara, a na koniec posyp pozostałą mozzarellą.
5. Przełóż piersi do naczynia żaroodpornego i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.
6. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z piekarnika i przełóż na talerze.
7. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀