PrzepisFaszerowany łosoś z piekarnika

Faszerowany łosoś z piekarnika

Faszerowany łosoś z piekarnika
Pyszności

13.11.2019 17:00, aktual.: 09.09.2020 21:48

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem mamy dla Ciebie danie z rybą w roli głównej. A będzie to faszerowany łosoś z piekarnika, który zachwycił nas od pierwszego kęsa. Takiej kombinacji smaków nie da się odmówić!

Składniki:

  1. 70 g suszone pomidory w oleju
  2. 100 g feta
  3. 200 g szpinak
  4. 2 szt. filety z łososia
  5. 2-3 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz suszone pomidory w oleju i ser fetę.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj świeży szpinak. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Ponacinaj łososia jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

4. Następnie na połowie ryby umieść farsz i zawiń.

Obraz

5. Przełóż rybę do formy do pieczenia i polej oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. I gotowe!

Obraz