Fenomenalne babeczki z gruszką

Fenomenalne babeczki z gruszką i jabłkiem to niezawodny duet, którego nie możesz przegapić. Genialnie smakują i są mega proste w przygotowaniu. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Babeczki

  1. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  2. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/2 szkl. mleko migdałowe
  5. 1/2 szkl. jabłka prażone
  6. 2 łyżki olej kokosowy
  7. 1 szt. gruszka
  8. 1 szkl. mąka owsiana
  9. 3/4 szkl. mąka migdałowa
  10. 1/3 szkl. cukier brązowy
  11. 2 łyżeczki cynamon

Kruszonka

  1. 1/2 szkl. orzechy włoskie
  2. 1/3 szkl. mąka owsiana
  3. 1/4 szkl. cukier brązowy
  4. 1 łyżeczka cynamon
  5. 1 szczypta sól
  6. 2 łyżki olej kokosowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kruszonki. W tym celu połącz ze sobą: orzechy włoskie, mąkę owsianą, cukier brązowy, cynamon, sól i olej kokosowy. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz suche składniki na babeczki: mąkę owsianą i migdałową, cukier brązowy, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

Obrazek

3. Osobno zmiksuj jajko, mleko migdałowe, jabłka prażone, olej kokosowy i gruszkę.

Obrazek

4. Teraz połącz suche i mokre składniki. Następnie przelej mieszankę do formy na muffiny. Na wierzchu umieść kruszonkę, po czym wstaw babeczki do piekarnika na ok. 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w MasterChefie
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka
Wystarczą 2 łyżki na 1 kilogram ziemniaków. Kluski śląskie wychodzą miękkie jak chmurka
Wygląd nie zachęca, ale warto się skusić. Ewa Wachowicz ma sprawdzony przepis
Wygląd nie zachęca, ale warto się skusić. Ewa Wachowicz ma sprawdzony przepis