PrzepisDania główneFilet z kurczaka pod warzywami

Filet z kurczaka pod warzywami

Filet z kurczaka pod warzywami to szybki, sprawdzony i prosty patent na udany obiad. Nikt nie będzie w stanie mu odmówić 😉

Filet z kurczaka pod warzywami
Pyszności

Nasz obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Mieszanka warzyw

  1. 2 szt. pomidory
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 szkl. natka pietruszki
  4. 100 g ser żółty tarty
  5. 1-2 ząbki czosnek
  6. 60 g majonez
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka sól

Kurczak

  1. 1/3 łyżeczki pieprz
  2. 1/2 łyżeczki słodka papryka
  3. 3 szt. filety z kurczaka
  4. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: pomidory, cebulę, natkę pietruszki, żółty ser, pieprz, sól, czosnek i majonez.

Obraz

2. Ponacinaj filety z kurczaka. Następnie dopraw je przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Obraz

3. Umieść mięso w Ovi. W powstałych kieszonkach umieść farsz, po czym zapiekaj obiad przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie